Panama Papers og Paradise Papers – hvad betyder sagerne for dig?
De fortrolige dokumenter kommer primært fra advokatkontorer i henholdsvis Panama og Bermuda samt virksomhedsregistre overalt i verden, og blev lækket til en tysk avis fra en anonym kilde.
Samlet går Panama Papers og Paradise Papers-dokumenterne helt tilbage fra 1950 og frem til i dag, og der er i alt blevet lækket knap 25 mio. dokumenter, som omhandler mange prominente personer fra både ind- og udland.
Hvad var problemet?
Offshore-selskaber er som regel ikke ulovlige i det land, hvor de oprettes, men journalisterne har ved gennemgangen af dokumenterne opdaget, at flere af de pågældende selskaber bruges til ulovlige formål.
Den mest typiske grund til at oprette et offshore-selskab er at få gemt en del af sin formue i skattely fra de offentlige myndigheder af andre årsager eller for at skjule en del af sin formue fra sin ægtefælle.
Både Panama Papers-sagen og paradise Papers-sagen fokuserer meget på de prominente personer, der er blevet taget i at have penge i skattely, men der er også mange knap så kendte personer, der har penge i skattely.
Personer med penge i udlandet skal være opmærksomme på, at næsten alle lande har indgået en aftale om automatisk udveksling af bankoplysninger. Det vil sige, at SKAT allerede fra 2017 får de første automatiske oplysninger om næsten alle personer og virksomheder, der har penge stående i udlandet – uanset om pengene er i et skattely eller ej.
Brug for hjælp eller har du spørgsmål?
Vi holder gerne et uforpligtende møde eller tager en telefonisk drøftelse om, hvordan du kommer videre med din skattesag med et godt resultat.
Læs mere om skattely og reglerne om automatisk indberetning til SKAT her
Læs mere om hvorfor udenlandsk indkomst skal selvangives her
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Lars Lauge Nielsen på lln@hulgaardadvokater.dk på tlf. 38 40 42 24.